İŞ YERLERİNDE HİJYEN

İŞ YERLERİNDE HİJYEN

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Gıda Teknoloji alanında,  1. İşletmelerin yiyecek içecek ünitelerinde,  2. Kurum mutfaklarında,  3. Yemek fabrikalarında ,  4. Kafeterya, bar ve restoranlarda vb. yerlerde çalışabilirler.

 

5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'nce;

 

-Gıda Üretim ve Parekende İşyerleri çalışanları,

 

-İnsan iTüketim Amaçlı Sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan işyerleri çalışanları,

 

-Kaplıca,hamam,sauna,berber,kuaför,dövme ve pirsing yapılan yerler,masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerlerin çalışanları,

 

 -Otel,motel,pansiyon ve misafirhane gibi yerlerin çalışanları hijyen eğitimi almakla yükümlüdür.

 

Yönetmelik gereğince eğitim almayan kişiler söz konusu işletmelerde çalıştırılamaz. İş yeri sahipleri ve işletenleri ,çalışanlarının hijyen eğitimi almasında ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumludur. Bizzat çalışmaları durumunda iş yeri sahipleri ve işletenleri de bu eğitimi almaya mecburdur.

 

Program Süreleri ; 8 - 24- 48 Saat



Diğer İŞ YERLERİNDE HİJYEN Kursları

» İŞ YERLERİNDE HİJYEN
Eğitim Talebi
Eğitim Talebi